Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Forskning och pengar - om forskningsfinansiering
Isbn: 978-91-8953-448-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Forskning och pengar - om forskningsfinansiering

Pengar är en väsentlig del i forskningens ekosystem. Forskaren ansöker om pengar för att kunna adressera viktiga frågeställningar och hitta kunskap som utvecklar samhället och gör våra liv lättare. För forsk-ningsfinansiärer handlar det om en investering där det är angeläget att det blir en bra utdelning.


Det är en hård konkurrens om forskningsmedlen och alldeles för ofta sker avslag på grund av en dålig ansökan, inte på grund av ett dåligt projekt. För att vara framgångsrik är det nödvändigt att både ha en god förståelse för forskningssystemet och en förmåga att utveckla sin forskningsidé till en konkret ansökan om forskningsstöd. Denna bok handlar om att bemästra detta hantverk.


I Forskning och pengar - om forskningsfinansiering beskriver Mats Ulfendahl processerna i forskningsfinansieringen och ger praktiska tips och råd om hur man bäst tar fram en konkurrenskraftig och fram-gångsrik ansökan. Det är en bok som skapar förutsättningar för starka forskare och viktig forskning att erhålla finansiering.


Mats Ulfendahl har tidigare varit verksam som huvudsekreterare för medicin och hälsa vid Vetenskapsrådet, den främsta finansiären av forskning i Sverige. Som deltagare i flera utvärderingar av internationell forskningsfinansiering och som ledamot i internationella styrgrupper har han ett brett perspektiv på det svenska forskningssystemet. Han har även omfattande erfarenhet av arbete med privata forskningsfi-nansiärer. Idag är han forskningsdirektör i Region Östergötland.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone