Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Världens vackraste brott
Isbn: 978-91-8955-531-0
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Åsa-Helena Borkesand
Length: 10 timmar 13 minuter

Ljudbok

Världens vackraste brott

Linn, Micke och sonen Elias, den trivsamma trion, lever på utmätt tid, då de har fått veta att Elias inte kommer att leva så länge. Man har nämligen upptäckt att han har en obotlig hjärntumör. Men tumören växer inte och allteftersom ökar hoppet. Elias får det dock svårt i skolan och man behöver göra en neuropsykiatrisk utredning och han får diagnosen ADHD och lindrig Asperger syndrom.

När han ska fylla tolv år börjar han plötsligt frenetiskt att skissa på olika 3D bokstäver. Han har blivit helt fascinerad av graffiti och Linn och Micke som inte har någon kunskap om fenomenet, uppmuntrar honom i sitt nya intresse. Vad de inte anar är att de som föräldrar kommer vara djupt involverade i graffitivärlden i mer än ett och ett halvt decennium. En värld som är fylld av både ljus, mörker, liv och död. Elias blir bättre och bättre på att måla och snart målar han på offentliga platser och blir gripen av polisen. Han är helt uppslukad av graffitin och förklarar att han aldrig kommer att sluta måla.

"Världens vackraste brott" är en självbiografisk skildring av en familjs kamp mot ett allt djupare nedbrytande medberoende och hur man ska förhålla sig till det märkliga fenomenet graffiti, som är en fantastisk konstart men också olaglig. Ett obegripligt brott där utövarna riskerar åtal och skyhöga skadestånd utan att tjäna en enda krona. En konstform som i samma stund som den blir laglig och uppskattad av etablissemanget, övergår till att bli street art och värderad på samma monetära sätt som övriga samhällets moderniteter. Men vem vill bli en "sell out"?, frågar Elias.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone