Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Vård & omsorg
Isbn: 978-91-7945-724-2
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Olivia Bergdahl
Length: 5 timmar 37 minuter

Ljudbok

Vård & omsorg

Vissa frågor kräver långa svar, an­dra svar finns inte. Olivia Bergdahl har skrivit i dialog så länge hon kan minnas, men när hon blev gravid fick frågorna en helt ny tyngd. Hur pratar man med sitt ofödda barn? Vad händer i kroppen när liv blir till? Vad är det för värld att födas in i? När sommaren, och graviditeten, närmade sig sitt slut, kom beskedet att de hade hittat cancer i en leverfläck hon opererat bort. Strax efter förlossningen upptäcktes sedan att cancern hade spridit sig inte bara liv hade växt i kroppen utan också död. Och på samma sätt som ett barn kräver en sammanfattning, kräver även ett dödshot det. 

Vård & omsorg är en roman om att som lyckligt gravid kastas in i det mörker som en cancerdiagnos är, och överleva. Oliva Bergdahls dialog mellan mamman och fostret utgör grunden för en bok som ingen annan, klar som en fjällbäck, smärtsam som en bilolycka i en snöstorm, varm som en yllepläd och uppfordrande som ett barns blick.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone