Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Varghunden
Isbn: 978-91-8960-573-2
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: april 2022
Uppläsare: William Wasberg
Length: 4 timmar 42 minuter

Ljudbok

Varghunden

I den kanadensiska vildmarken lever en flock vargar och den starkaste av dem är en vit hona – till hälften varg, till hälften hund. Den vita honan föder en kull valpar där bara en överlever: en valp som tidigt får lära sig att överleva på tuffa villkor. Honan och hennes valp blir omhändertagna av indianer och ungen får namnet Vitkäft. Men Vitkäfts ägare, Grå Bävern, blir lurad av en guldgrävare och tvingas lämna ifrån sig varghunden.

Guldgrävaren använder sedan Vitkäft till hundslagsmål, tävlingar där varghunden får slåss mot andra hundar för att guldgrävaren ska tjäna pengar. Vitkäft vinner nästan alltid, men i en kamp går det riktigt illa. I sista stund bryts striden av att en ung man, Weedon Scott, går emellan och Vitkäft räddas från döden.

Scott flyttar så småningom från vildmarken till civilisationen i den amerikanska södern och tar då med sig Vitkäft till ett helt annat liv, där nya äventyr väntar.

Varghunden ingår i Vibery Audiobooks serie Klassiker för barn. Precis som de andra böckerna i serien har den moderniserats och bearbetats av Martin Svensson.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone