Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Vid tjugo blev hon söt
Isbn: 978-87-2831-747-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2022

E-bok

Vid tjugo blev hon söt

Sofia är i tjugoårsåldern, hon har man och barn och studerar konsthistoria med fokus på modellbygge. Egentligen är hon inte särskilt intresserad av just byggnader, snarare människorna som bor i dem, livet som levs i och kring byggnader. Hon är ambitiös och har höga förväntningar på framtiden.

Efter ett läkarbesök konstateras det att Sofia har drabbats av diabetes. Till följd av sjukdomen blir hon orkeslös, går upp i vikt och får problem med synen. Även psykiskt tär det på henne och snart känner hon inte längre igen sig själv; inte ska väl hon ligga trött och tung i en sjukhussäng när hennes familj är hemma och hon har en utbildning att se till?

Vid tjugo blev hon söt är såväl en samhällsreflektion som en personlig skildring av ett äktenskap och en ung kvinnas sökande efter identitet.



Gun Björkman (1935-2001) var en svensk egyptolog och författare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone