Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Nå fler med dina texter : lättläst, klarspråk och tillgänglig formgivning
Isbn: 978-91-8960-196-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Språk & ordböcker
Tillgänglig sedan: maj 2022

E-bok

Nå fler med dina texter : lättläst, klarspråk och tillgänglig formgivning

Nästan varannan vuxen har svårt att läsa och förstå texter från myndigheter och kommuner. I Sverige klassas 42 procent som icke goda läsare, enligt den stora undersökningen PIAAC. Om du som skribent vill nå alla läsare, så är detta boken för dig.

 

På ett pedagogiskt vis förklarar författaren hur du konkret gör för att få till en lättläst text, klarspråk och tillgänglig formgivning. Här finns tips och bilder, samt ord och önskemål från de människor som behöver dessa texter allra mest.

 

Det är inte bara personer med funktionsnedsättning som har nytta av lättläst och klarspråk. Alldeles för ofta ringer privatpersoner in till myndigheter och kommuner för att de inte förstår vad som står i brev de fått utskickade.

 

Enligt Språklagen ska den offentliga svenskan vara vårdad, enkel och begriplig för den som berörs av texten. Här finns en stor förbättringspotential; inte minst för att öka intresset för val och politik. I denna bok lär du dig att använda klarspråk, lättläst svenska och att göra innehållet aptitligt genom tillgänglig formgivning.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone