Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Isprinsessa
Isbn: 978-87-2829-918-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Isprinsessa

När Annika fyller tio år får hon ett par skridskor i present. Några månader senare är de försvunna. Efter ytterligare en tid hittar Annika ett pantkvitto; hennes pappa har pantat skridskorna för att kunna köpa sprit.

Annika lär sig snart tolka sin pappas missbruksmönster. Först är allt bra, sedan blir det sakta men säkert värre. Ofta slutar det i våldsamheter. Mer än en gång måste Annika springa efter hjälp för att han håller på att slå ihjäl hennes mamma. Sedan kommer perioden med antabus och löften om förändring.

Och sedan börjar det hela om igen.

Isprinsessa är både en personlig skildring av uppväxten med en alkoholiserad far och en medberoende mor, och en resonerande text kring det samhällspolitiska klimatet i Sverige.

Annika Åhnberg är en svensk politiker. Hon var under åren 1996–1998 jordbruksminister i regeringen Persson. Hon är även ledamot av Kungliga skogs – och lantbruksakademien samt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone