Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Mellan oss skapas världen : känslor och tankar om vår enda jord
Isbn: 978-91-8073-238-3
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: mars 2023

E-bok

Mellan oss skapas världen : känslor och tankar om vår enda jord

Det här är en bok som simmar mot strömmen men flyter med forsen. Som handlar mer om att lyssna än att sända. Att frigöra istället för att fängsla. Att förvilda istället för att konstruera burar, murar och reservat.

För ju mer vi kontrollerar desto omänskligare blir världen. Och ju mer vi tuktar det vilda desto hårdare manipuleras även människan. Utveckling har alltför ofta blivit synonymt med avveckling; av livet och av friheten.

Med den här boken vill författaren Stefan Strömberg öppna upp för nya samtal om gamla orättvisor. Det gör han genom att söka andra sätt att se på oss själva och vår omvärld. Genom att söka perspektiv, reflektera och ställa frågor.

Har naturen ett egenvärde? Hur behandlar vi de andra djuren, skogarna och haven som ryms på vår vackra planet? Hur är fred och frihet möjligt i en tid av upprustning och kommersialisering?

Vad skiljer medlen från målen och vad är meningen med livet om vi inte delar det med varandra och vågar mötas? 

Varje kapitel är sin egen essä, olika försök att resonera med samtiden, som kompletteras och fördjupas med texter av skribenten Nette Wermeld Enström. 

Helheten blir en bok som manar till kritiskt tänkande, solidaritet och möten mellan människor och djur. 



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone