Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Framtid ska min dotter heta
Isbn: 978-91-5270-148-5
Förlag: Bokförlaget Reptil
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2023
Uppläsare: Bernt-Olov Andersson
Length: 7 timmar 23 minuter

Ljudbok

Framtid ska min dotter heta

Året är 1886. I en av brukssamhällets fattiga familjer föds ännu ett barn. Pojken Mauritz är dömd att gå i sin fars fotspår och arbeta i järnverket bland flytande järn och surrande valsar. En livsfarlig miljö som bryter ner arbetare som samtliga går en för tidig död till mötes.

Fabrikens disponent hatar socialister och ser sina fattiga arbetare som sina personliga ägodelar. Han är beredd att göra allt för att stoppa de nya tankar som börjar göra sig gällande i landet. Agitatorer besöker bruket och uppmanar kvinnor och män till revolt. Bruksherrar går samman för att svartlista och vräka de familjer som börjat reflektera över sina liv, som försöker bilda sig och överleva genom att organisera sig. En hård kamp uppstår där de fattiga folket slutligen segrar. Men allt detta har sitt pris.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone