Jump to content
The library informs: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Cover for Stiltje : Depression - symtom - orsak - behandling
Isbn: 978-91-7765-775-0
Publisher: Recito Förlag
Category:
Psychology
Accessible since: May 2023

E-book

Stiltje : Depression - symtom - orsak - behandling

Stiltje handlar om depression i teori och praktik. Stiltje betyder att vara i avsaknad av vind, ett stillastående där inget sker - en paus i livet eller, när depressionen är som djupast, ett tillstånd i mörker - utan hopp och glädje.
Depression tar sig olika uttryck hos olika individer, kulturer och tidsepoker. Idag är depression den vanligaste psykiska åkomman. I boken nyanseras den populärpsykologiska bilden av depression som något som inte borde finnas i ett samhälle där vi har det bra. Författarna ser depression som ett av våra livsvillkor. Det gäller också sorgen och den bearbetning som följer efter förluster.
I boken presenteras olika terapeutiska metoder och angreppssätt som visat goda resultat vid depressionsbehandling. Målsättningen är att belysa depressionens olika uttryck, dess mångfacetterade orsaker och ge en förståelse för den deprimerades svårigheter. Råd till anhöriga och de som vill hjälpa ingår samt konkreta förslag till den drabbade om de små förändringar som kan bidra till bättring.
Stiltje riktar sig till psykiatrisk behandlingspersonal och till behandlare på landets vårdcentraler som oftast är de första som möter människor med depression.
Boken kan också läsas av alla som är intresserade av vår aktuella tidsanda och hur vi ser på de reaktioner den skapar.
Författaren, specialistläkaren i psykiatri och psykoterapeuten Jörgen Herlofson är sakkunnig granskare av Stiltje. Han är författare till ett flertal böcker i psykiatri, särskilt med inriktning på kliniska riktlinjer för diagnostik och behandling.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone