Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Alltings ordning : en familjearkeologi
Isbn: 978-91-2718-709-2
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2024

E-bok

Alltings ordning : en familjearkeologi

En bit utanför Stockholm ligger ett hus med fjorton rum. Ett slags Villa Villekulla, fast inte gult eller glatt. Hit återvänder berättaren, en kvinna som arbetar som tolk i Strasbourg, för att hjälpa sin åldrade mamma. Huset är mammans hela värld, det är hon som fyllt det med allsköns bråte och hon som tronar över dess inneboende, en brokig skara människor som kommer och går.

En gång var berättaren flicka i dessa rum, ensam med en mamma som var i ständig rörelse, som åkte staden runt med sin shoppingvagn och handlade och samlade på hög.

En mamma samlar saker, en dotter samlar minnen och fogar samman en vibrerande vacker och sårig berättelse om hur en människa blir till.Kan man bli människa, riktig människa, utan att ha rörts av sin förälder?frågar hon sig.En gång var vi en enda kropp. Jag, ett kommatecken i henne.


Magdalena Sørensen är översättare från franska och engelska och har tidigare publicerat poesi och essäer.Alltings ordning: En familjearkeologiär hennes romandebut.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone